Se med nye øjne på arbejdet og fyr op under arbejdsglædenFå en fornøjelig inspiration, der samtidig giver noget at tænke over.
1-3 timers peptalk med inspiration, eksempler, dialog, musik, små filmklip og øvelser
Vi vil lade dem, der har prøvet det udtale sig:

”Eftermiddagen stod på en medlevende og inspirerende workshop, som bød på bl.a. musik, dans og andre former for aktiv inddragelse af deltagerne.

Hovedpointerne i dagens seance var klare - og de blev serveret med humor, lune, provokerende og anderledes iagttagelser: I sidste ende handler arbejdsglæden og samarbejdet i enhver organisation, om vores egen indstilling til tingene. Vælger man konsekvent at fokusere på og forvente det negative, så vil tingene aldrig forandre sig, og arbejdsglæden vil have trange kår.
(Små)brokkeri var i fokus som en af de store dræbere af al arbejdsglæden. Igennem eftermiddagen lærte deltagerne at iagttage deres eget brokkeri og indstilling til omgivelserne og brokkeriets optik, samt hvordan man drænes for energi ved at fokusere på omstændigheder man ingen indflydelse har på, frem for at fokusere på de muligheder man har for indflydelse. Hvad vigtigere var, så fik deltagerne tilegnet sig en række værktøjer til at kvitte brokkeriet, se med nye øjne på mulighederne i hverdagslivet og arbejdet, for derigennem at styrke arbejdsglæden.

Selv om konsulenternes pointer umiddelbart kunne virke banale, så erfarede salen i løbet af de tre timer, at de dybereliggende adfærds- og kommunikationsmønstre ofte er præget af dårlige vaner og følelser, som ret beset er banale, men ikke desto mindre ofte afgørende og vigtige for vores adfærd, samarbejde og ikke mindst arbejdsglæden”.

(Køge Handelsskole)

----------

”Alle var glade for workshoppen og syntes, de personligt havde fået noget ud af den. Den var dejligt afvekslende og varieret, og underviseren var ikke frelst – det kunne de godt lide.
Vi er i en periode med meget sygefravær, men i stedet for at brokke os nævner vi det nu blot over for hinanden og finder løsninger.
Min bekymring før workshoppen gik på, om det var for poppet, om de ville synes, det var spild af tid, og om de kunne bruge det til noget. Min bekymring blev gjort til skamme.
Vi skal huske hinanden på de nye aftaler, og noget går bedre end andet, men jeg forsøger at holde liv i processen bl.a. på personalemøder, hvor vi minder hinanden om aftalerne.
Jeg har brugt oplægget som et fælles afsæt til vanskelige samtaler med medarbejderne. Det var aldrig gået så positivt, hvis vi ikke havde været gennem workshoppen. Medarbejderne tog imod det som en gave.”

(Jette Kyhl, leder af Børnehuset Elverhøjen i Espergærde)
 
 
plus reinholdt . Byporten 69, 2970 Hørsholm Tlf. 28 44 70 12 . E-mail - klik her
design af JVDamgaard