Kunden menerAt være parat til forandring – hvad er det?
Første workshop blev af gode grunde ret teoretisk. Gitte Reinholdt satte først fokus på forandringer? Hvad kan man gøre som person, når man pludselig står i en tvungen forandringssituation? På det personlige plan gennemgår man faserne fra chok til accept af den nye situation. Gitte understregede igen og igen, hvor vigtigt det var, hvilken indstilling man selv lagde for dagen i forhold til forandringer. Hun satte ”billede” på indstillingen - møder man livet med åben eller lukket ventil? Åben tilgang betyder blandt andet energi, glæde, overskud, latter og begejstring. Lukket tilgang betyder blandt andet tunghed, stress, frygt, bekymring og energiforladt.
Gitte refererede også til Ulrik Wilbeks teori om Udstrålingens påvirkning; ”Hvis du viser over for de andre, at du er klar, bliver du selv klar. Et hold af vindere skal se ud som vindere ellers bliver de ikke vindere”. Man skal turde byde ind med sig selv, sagde hun også.
Endelig er det vigtigt i en forandringsproces at skelne mellem, hvad man kunne gøre noget ved og hvad man ikke kunne gøre noget ved, og herfra spørge sig selv, om man kan forandre situationen, om man vil forlade situationen eller acceptere situationen. Spændende teori, men vi skulle jo også arbejde.

-----

Anden workshop var en blanding af remindere om at være åben over for forandringer og en snak om gode og dårlige vaner. Vi fik også en snak om, hvordan vi ”smitter” hinanden med vores kultur. Vi fik danset – en grænseoverskridende og udfordrende øvelse – for en del af os. Men vi opdagede også, at man kan arbejde sammen om nye og uventede ting og bruge hinandens kompetencer. Vi styrkede fællesskabsfølelsen ved at udfordre os selv med en aktivitet, vi troede, vi ikke kunne gøre eller løse.

Fokus på ledelsesindsatsen
Tredje workshop stod mere i ledelsens tegn. Ledelsen præsenterede tanker om en ny prioritering i kontorets ledelsesindsats med udgangspunkt i handlingsplanen. Blandt andet ville ledelsesgruppen i kontoret prioritere ledelse mere.

Implementering
Og hvordan er det så gået siden afholdelse af sidste workshop. Vi forsøger at leve op til vores leveregler om at være åbne og 100 % tilstede. Vi har haft lånt en boksebold og vores egen er undervejs. Vi spiser morgenmad sammen en gang om måneden.
Vi er ved at ”hakke af” på vores handlingsplan og sidste skud på stammen er, at vi i denne uge går i gang med et organisationsudviklingsprojekt i kontoret.
Og ja, vi mener, at vi rykker i vores holdninger og adfærd både personligt og sammen og måske er vi også blevet gladere!
Glade var vi i hvert fald for workshoppen, som har været til inspiration for kontoret og en vitaminindsprøjtning til hver af os og fællesskabet især. Vi kan varmt anbefale lignende forløb.

Eksportstøttekontoret
Af Anne-Mette Svenstrup

 
 
plus reinholdt . Byporten 69, 2970 Hørsholm Tlf. 28 44 70 12 . E-mail - klik her
design af JVDamgaard